8.10.11

Knäckebröd

Sååå nu har jag bakat klart.. nästan. Sista plåten är i ugnen för tillfället. Receptet hittade jag här. Kolla där om ni vill ha mer specificerat.

Ingredienser:
  • 125 gram mandlar
  • 60 gram hasselnötter
  • 3 dl solroskärnor
  • 2-3 dl sesamfrön
  • 2 matskedar fiberhusk
  • 5 dl vatten
  • 1-2 teskedar salt
Sätt ugnen på 140 grader, 160 grader om det är varmluftsugn. Mixa mandlar och hasselnötter i en bunke, tillsätt alla ingredienser. Tillsätt vatten och rör om. Låt den svälla i 10-15 minuter så att den blir fastare (fiberhusken gör att den sväller). Bre ut smeten, på smörpapper, på en plåt med hjälp av en slickepott. Skär i bitar så det är lätt att bryta sedan när de är klara. Låt stå i ugnen i ca 1h beroende på ugn. Min plåt blev riktigt bränd haha. Men de ska stå inne länge för att få dem krispiga. Täck över plåten om de behöver stå inne längre men har lagom färg.



Sen kan man bränna dem också... inte så gott!
 Lycka till!
Glömde säga att det var SÅ gott!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar