24.12.11

Hehe så kan det gå

Maten var precis klar. Skulle bara skära bort den röda kanten på julosten innan vi kunde sätta oss. Det gick sjukt trögt. Gick nästan inte alls. Tog i mer. Fick ett riktigt bra grepp och tog i ordentligt. Fick bort lite av det röda på osten, men mer av min tumme. Det sprutade blod och jag tryckte papper hårt i panik. Inte bara jag som hade panik. Femton galna höns i köket... nej nu överdrev jag. Alla var lugna. Men blod var det. Hampus (hunden) slickade dock upp allt som hamnade på golvet. Euw. Någon av mina systrar undrade hur mycket som försvann med tanke på allt blod. "Ja, kolla på bordet, resten av min tumme lär ligga där någonstans" sa jag. Jenny gick dit för att kolla. Så även Johanna. Efter en liten stund utbrast Johanna "Men va fan Jenny, kolla smörpaketet!". Och mycket riktigt så satt min tumspets i smörpaketet. Så Jenny tvättade av den och satte den på tummen igen. Vi ringde sjukvårdsupplysningen som propsade på att vi skulle åka till akuten, vilket vi gjorde. Väl där tvättade sjuksyrran rent mina blodiga händer samt tummen. Hon lät min lösa del sitta kvar. När hon gått ut från rummet för att låta oss invänta läkaren så lånade jag hennes pinsett för att försöka flytta på tummtoppen som satt lite fel, men det gick inte, den satt fast. När läkaren väl kom så menade han att den ändå skulle ramla av efter ett tag då den varit helt lös. Vi får väl se. Nu sitter den lite på snedden som ni kanske kan se på bilden nedan. Haha.
Gillar när det blir lite kaos. När oväntade saker händer! Vrålhungriga kom vi tillbaka två timmar senare och hann få både julmat och Kalle Anka. Nu sitter alla och spelar TP och dricker rödtjut. Eller, jag spelar inte, jag dricker bara. Lika trevligt är då det!
Nu ska jag socialisera mig igen, det är ju trots allt jul! Ha en fortsatt bra jul och akta tummarna! Varnar för äcklig bild nedan (dock mycket mildare än hur det såg ut utan fingertoppen påsatt.)







1 kommentar:

  1. Har du läst Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld? Låter som om du skulle vara rätt person att kolla hur realistisk den är? Åtminstone vad själva tummen anbelangar...

    Hoppas den läker som den ska!

    SvaraRadera